CC De Borre

ESCAPE

Duotentoonstelling met Daniëlle Matthys en Leen Hellinckx


expo

Daniëlle is ondanks haar opleiding in de schilderkunst, blijven zoeken naar andere technieken om zich uit te drukken. Hierdoor belandde ze steeds vaker bij gemengde technieken, waaronder ook textielkunst. Ze integreert materialen die ze verzamelt, waardoor het werk een extra dimensie krijgt. Haar kunst is meestal geïnspireerd op actuele gebeurtenissen, andere culturen, geschiedenis en muziek. Ze gaat op zoek naar veranderingen in de samenleving en naar de gevolgen hiervan op het individu.

Leen voelt zich als kunstenaar actief betrokken bij crisissen, oorlogen en migraties. De heftigheid van deze maatschappelijke uitdagingen kruipt onder haar vel en zit als lagen vervat in haar werk. Net zoals de hedendaagse problematische verhouding van de mens met de natuur. Haar composities zijn vaak sober en fragiel. Sommigen zullen vervagen en vergaan. Natuurlijke materialen, textiel en fotografie versterken elkaar in een ongewone combinatie.

Daniëlle en Leen werkten een jaar lang samen rond het thema ‘Escape’. Ze wisselden ideeën uit en inspireerden elkaar. Laat je verrassen door de poëtische en sterke beelden in deze expo.

 

instagram daniellematthys
leen-hellinckx.be